Cykl – przepisy mistrzów.
Składniki:
(5 porcji)
- Polędwica wołowa – 1,2 kg
- Marynata: ziele angielskie, rozmaryn, sól, pieprz, oliwa
- Całe borowiki – 5 szt.
- Borowiki do sosu – 20 g.
- Cebula – 3 średnie szt.
- Sól, pieprz
- Masło
- Śmietana 18%
Sposób przyrządzenia:
Polędwicę marynować 24 godziny. Smażyć na średnio gorącym grillu 6 minut z jednej i 6 minut – z drugiej strony. Masło rozpuścić na patelni, dodać cebulkę i przysmażyć ją na złoty kolor, a następnie dodać skrojone w kostkę borowiki. Następnie sos zalać śmietaną i smażyć do zredukowania.
Autor: Rafał Biały , Agnieszka Juroszek , Michał Chruszcz