Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Polędwica w sosie borowikowym

Cykl – przepisy mistrzów.

Składniki:


(5 porcji)

  • Polędwica wołowa – 1,2 kg
  • Marynata: ziele angielskie, rozmaryn, sól, pieprz, oliwa
  • Całe borowiki – 5 szt.
  • Borowiki do sosu – 20 g.
  • Cebula – 3 średnie szt.
  • Sól, pieprz
  • Masło
  • Śmietana 18%

Sposób przyrządzenia:
Polędwicę marynować 24 godziny. Smażyć na średnio gorącym grillu 6 minut z jednej i 6 minut – z drugiej strony. Masło rozpuścić na patelni, dodać cebulkę i przysmażyć ją na złoty kolor, a następnie dodać skrojone w kostkę borowiki. Następnie sos zalać śmietaną i smażyć do zredukowania.

Autor: Rafał Biały , Agnieszka Juroszek , Michał Chruszcz

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *