Składniki:
- 20 dkg makaronu fettucine
- 25 dkg piersi z kurczaka
- 15 dkg fasolki szparagowej
- 1 marchew obrana, pokrojona w słupki
- 6 rzodkiewek pokrojonych w słupki
- 2 łyżki sosu sojowego
- 1 łyżka sosu ostrygowego – alternatywnie
- 1 łyżka oleju
- kilka listków naci kolendry lub pietruszki
Sposób przyrządzenia:
Makaron ugotować wg przepisu na opakowaniu, odcedzić, przelać zimną wodą, odstawić. Piersi z kurczaka pokroić w wąskie paski. W woku rozgrzać olej dodać kurczaka, smażyć mieszając na silnym ogniu 2 minuty mieszając, dodać warzywa dusić razem przez 5 minut. Dodać ugotowany makaron, sos sojowy i ostrygowy, podgrzewać przez kilka minut. Podając ozdobić listkami kolendry lub pietruszki.
Przepis nadesłano na konkurs Mistrz x 3 autor: Dorcia