Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Spaghetti w sosie śmietanowym z mielonym mięsem

Składniki:

    • 1 opakowanie makaronu spaghetti
    • ½ szklanki pikantnego sosu pomidorowego
    • 25 dkg mielonego mięsa
    • 1 pokrojona w kostkę cebula
    • 2 łyżki oliwy
    • sól, pieprz
    • tarty parmezan


    Sposób przyrządzenia:

    Na patelni rozgrzać oliwę, dodać cebulę, dusić kilka minut mieszając, dodać mielone mięso, smażyć aż zmieni kolor, dodać śmietanę i sos pomidorowy, przyprawić, dusić powoli. W międzyczasie makaron ugotować wg przepisu producenta, odcedzić, dodać do sosu, wymieszać, posypać  obficie serem i parujący podać na stół.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *