Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sos z chili Błażeja

 

Składniki:

 

  • 1 łyżeczka oliwy z oliwek
  • 1 cebula
  • 5 chili New Mexico
  • 1 l sosu marinara z pieczonym czosnkiem
  • ½ łyżeczki mielonego kminku
  • ½ łyżeczki suszonego oregano

Sposób wykonania:
Na rozgrzaną oliwę wrzucić posiekaną cebulę i smażyć około 5 minut.
Po ty czasie dodać namoczone wcześniej i zmiksowane chili.
Dokładnie wymieszać i trzymać na ogniu jeszcze 3 minuty.
Następnie dodać kminek, oregano oraz sos marinara.
Wymieszać i pozostawić na ogniu przez 10 minut.
Na sam koniec całość zmiksować do uzyskania jednolitego sosu.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *