Składniki:
- 3 op oliwek
- ¼ l oleju
- 1 ząbek czosnku
- 1 papryczka chili
- 1 łyżeczka oregano
- 1 łyżeczka bazylii
Składniki: ser camembert świeżo zmielony pieprz sos chilli słodko-pikantny Sposób przygotowania: Ser położyć na wysmarowanej oliwą folii aluminiowej, posypać pieprzem i zawinąć. Piec na grillu kilka minut z każdej strony, aż ser będzie miękki. Podawać z sosem słodko-pikantnym chilli. Przepis nadesłany na konkurs Wakacyjny konkurs Pychotka.pl i Manta. Marzena Gad
Marynata ta jest naprawdę „diabelsko” mocna i polecam ją osobom które są w stanie ją jeść. Ja stosuję marynatę jako dodatek, ale osoba pochodząca z Pakistanu która podała mi ten przepis zjadała strąki chili gryząc je powoli i ze smakiem. Tutaj ciekawostka, mimo 70 lat miała śnieżno białe zęby. Składniki: 1 kg małych cytryn o…