Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Diabelska marynata

Marynata ta jest naprawdę „diabelsko” mocna i polecam ją osobom które są w stanie ją jeść. Ja stosuję marynatę jako dodatek, ale osoba pochodząca z Pakistanu która podała mi ten przepis zjadała strąki chili gryząc je powoli i ze smakiem. Tutaj ciekawostka, mimo 70 lat miała śnieżno białe zęby.

Składniki:

    • 1 kg  małych cytryn o cienkiej skórce
    • 50 dkg papryczek chili
    • ½ kg cukru
    • 2 łyżeczki ostryżu
    • 1/2 szklanki soli
    • imbir pokrojony w plasterki ilość wg uznania


    Sposób przyrządzenia:
    Cytryny starannie wyszorować pod bieżącą ciepła wodą. Pokroić wg uznania, w ósemki, plastry, ćwiartki. Papryczki umyć. Jeśli chcemy uzyskać „łagodniejszą” wersję, naciąć i usunąć nasiona. Wszystkie składniki wymieszać w misce, odstawić do momentu aż cytryna „puści” sok co spowoduje rozpuszczenie się cukru i soli. Jeśli cytryny nie są zbyt soczyste należy dodać minimalną ilość wody. Tak przygotowane składniki układamy w sterylnych słojach i szczelnie zamykamy. Dla pewności ja pasteryzuję słoje przez 15 do 20 minut.


Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *