Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sos szczypiorkowy z pomidorem

Składniki:

    • 3 dojrzałe pomidory
    • 2 pęczki szczypiorku
    • 1 szklanka śmietany kremówki
    • 3 łyżki  jogurtu
    • łyżeczka oliwy
    • łyżeczka soku z cytryny
    • sól, pieprz do smaku


    Sposób przyrządzenia:

    Pomidory przekroić, wyciąć trzpienie, miąższ pokroić w kosteczkę. Szczypiorek umyć, osuszyć, drobno pokroić. Śmietanę i jogurt wlać do naczynia, dodać sok z cytryny  i oliwę, dokładnie wymieszać. Dołożyć szczypiorek i pomidory, przyprawić do smaku solą i pieprzem. Sos ponownie dokładnie wymieszać, podawać zimny do smażonych ryb.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *