Składniki:
- czerwona cebula posiekana 1 sztuka
- oliwa 1 łyżka
- brązowy cukier 1 łyżka
- grejpfrut obrany ze skórki i błonek 1 sztuka
- papryki jalapeno 2 sztuki
- ząbeczek czosnku roztarty 1 sztuka
- awokado pokrojone w kostkę 1 sztuka
- kolendra lub natka 3 łyżki
- sok z różowych grejpfrutów 2 łyżki
- sok z limonki 1 łyżka
- sól
Sposób przyrządzenia:
Posiekaną cebulę należy zarumienić na patelni, na rozgrzanej oliwie. Gdy
lekko się zrumieni należy dodać do niej cukier i smażyć jeszcze przez
chwilę, przełożyć do miseczki i dodać do niej pozostałe składniki,
wszystko dokładnie ze sobą wymieszać. Salsa świetnie smakuje do
pieczonych mięs i ziemniaków.Przepis nadesłany na Super Konkurs Pychotki przez albertos