Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sos pomarańczowo-cytrynowy

Składniki:

  • 1 pomarańcza
  • 1 cytryna
  • 1 szkl. białego deserowego wina
  • 1 łyżka koniaku
  • 1 łyżka miodu
  • 1 łyżka konfitury malinowej

Sposób wykonania:

  1. Cytrusy sparzyć wrzątkiem i zetrzeć z nich skórkę, która dodać do miodu.
    Razem dokładnie utrzeć po czym dodać wino, wymieszać i gotować na małym ogniu około 10 minut.
    Po tym czasie dodać sok wyciśnięty z pomarańczy i cytryny oraz konfiturę.
    Dokładnie wymieszać i gotować jeszcze około 5 minut aby sos zgęstniał.
    Wówczas doprawić do smaku koniakiem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *