Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sos piwno-warzywny

Składniki:

  • 1 cebula
  • 1 marchewka
  • 1 seler
  • 1 łyżka masła
  • 1 łyżka mąki pszennej
  • 400 ml rosołu
  • 50 ml jasnego piwa
  • 10 dag śmietany 18%
  • 1 pęczek natki pietruszki
  • sól
  • łyżka miodu

Sposób wykonania:

  1. Marchewkę i cebulę pokroić w kostkę, seler w plasterki po czym całość przesmażyć na rozgrzanym maśle.
    Następnie oprószyć mąką i zalać piwem i bulionem.
    Wymieszać i trzymać na małym ogniu do miękkości warzyw.
    Na koniec dodać dość dużo posiekanej natki pietruszki i doprawić do smaku solą oraz miodem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *