Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sos jabłkowy z cynamonem

Składniki:

  • 3 jabłka
  • 3 szkl. wody
  • 6 kostek cukru
  • laska cynamonu
  • łyżeczka mąki ziemniaczanej

    Sposób wykonania:

    1. Jabłka obrać ze skórki po czym pokroić je w kostkę, usuwając gniazda nasienne.
      Następnie skórkę z jabłek zalać 3 szklankami wody i ugotować.
      Następnie zlać wodę i zalać nią jabłka.
      Wsypać jeszcze cukier i dodać laskę cynamonu.
      Ponownie zagotować, wówczas dodać mąkę ziemniaczaną wymieszaną z małą ilością wody.
      Całość dokładnie wymieszać i doprowadzić do wrzenia.

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *