Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sos grzybowy*

Składniki:

  • 1 kg grzybów
  • 25 dag cebuli
  • 1 śmietana
  • olej
  • czubata łyżka mąki
  • przyprawy: bazylia, pieprz, papryka łagodna, papryka ostra, cząber, rozmaryn, liść laurowy, ziarnko angielskie

Sposób przyrządzenia:
Zeszklić cebulę pokrojoną w paseczki. Pokrojone grzyby i już obgotowane pokroić w plasterki. Dusić razem do miękkości grzybów na oleju. Dodać przyprawy. Mąkę rozbić ze śmietaną, przelać przez sito, zagotować. Można dodać sos sojowy lub bulion. Podawać z półwytrawnym winem.
Przepis nadesłany na III edycją konkursu. Autor: Olga Szałata

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *