Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sos czekoladowy z wanilią

 

Składniki:

  • 1 szkl. mleka
  • 3 łyżeczki kakao
  • płaska łyżka mąki ziemniaczanej
  • ½ laski wanilii
  • 4 łyżeczki cukru pudru
  • 2 żółtka
  • łyżka masła

 

Sposób wykonania:

  1. 2 łyżki cukru, kakao, mąkę i 2 łyżki zimnej wody dokładnie ze sobą utrzeć po czym dodać do mleka zagotowanego z dodatkiem wanilii.
    Mieszając doprowadzić do wrzenia po czym dodać żółtka utarte z pozostałym cukrem pudrem.
    Następnie zdając rondelek z ognia i dodać masło.
    Całość dokładnie ubić.

     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *