Składniki:
- 25 dag świeżego tofu
- 10 dag kiełków soi
- 2 cebule
- 1 zielona papryka
- 2 pomidory
- 2 marchewki
- 2 łyżki sosu sojowego
- 1 łyżka wina ryżowego
- 1 łyżka cukru
- 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej
- 1 płaska łyżeczka imbiru
- sól
- pieprz
- olej arachidowy
Sposób wykonania:
- Sos sojowy wymieszać z mąką ziemniaczaną oraz winem.
Do powstałej marynaty włożyć tofu pokrojone kostkę i odstawić.
W między czasie marchewkę pokroić w słupki, cebulę posiekać, pomidory i paprykę pokroić w kostkę.
Następnie na rozgrzany olej wrzucić tofu i smażyć około 3 minut nie przerywając mieszania.
Po tym czasie tofu wyjąć a wrzucić resztę składników, smażyć około 1 minuty i ponownie dodać tofu.
Smażyć nie przerywając mieszania około 2 minut.