Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Smażone tofu z curry

Składniki:

  • 35 dag  świeżego tofu
  • 2 cebule
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łyżki wina ryżowego
  • 2 łyżki mąki ziemniaczanej
  • 2 łyżki curry
  • 1 łyżeczka curry
  • sól
  • pieprz
  • olej arachidowy

Sposób wykonania:

  1. Mąkę ziemniaczaną wymieszać z rozgniecionym czosnkiem, szczyptą solą, pieprzem i cukru oraz winem ryżowym.
    Do powstałej marynaty włożyć tofu pokrojone w kostkę.
    Następnie na rozgrzanym oleju lekko przesmażyć curry po czym dodać tofu i smażyć nie przerywając mieszania około 3 minut.
    Po tym czasie dodać posiekaną cebule i trzymać na ogniu jeszcze około 30 sekund.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *