Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Smardze i szparagi w maderze

Składniki:

  • 1 płat (230 g) ciasta francuskiego
  • 1 jajko
  • 14 świeżych smardzów
  • 2 łyżki posiekanej szalotki
  • 1 łyżka niesolonego masła
  • ¼ szkl. madery
  • ½ szkl. bulionu warzywnego
  • ½ szkl. śmietany
  • sól
  • pieprz
  • 1 łyżeczka posiekanego szczypiorku
  • 25 ugotowanych czubków szparagów

    Sposób wykonania:
    Ciasto francuskie pokroić na 8 prostokątów, które posmarować roztrzepanym jajkiem i ułożyć na blasze.
    Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni na 20 minut.
    W między czasie na rozgrzanym maśle przesmażyć posiekane szalotki, wówczas dodać pokrojone na małe kawałki grzyby i smażyć je jeszcze około 5 minut.
    Po tym czasie wlać bulion i trzymać na ogniu do momentu, aż cały wypruje po czym dodać śmietanę i gotować aż całość zgęstnieje.
    Doprawić do smaku solą oraz pieprzem
    Na każdym kawałku ciasta ułożyć grzybowy sos a do niego wbić kilka czubków szparagów i przykryć całość górną połówką ciasta.
    Podawać od razu po przyrządzeniu.

    Przepis nadesłany na Super Konkurs Pychotki przez Sylwia Kołodziejczyk

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *