Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Jajka z sosem sojowym

Składniki:

  • 8 jajek
  • ½ szkl. sosu sojowego
  • 2 łyżki cukru
  • 2 łyżki chińskiej przyprawy 5 smaków
  • 1 łyżka posiekanego czosnku

Sposób wykonania:

  1. Jajka ugotować na twardo po czym obrać ze skorupek.
    Następnie zagotować 4 szklanki wody, wówczas dodać do niej sos sojowy oraz cukier.
    Całość wymieszać i trzymać na ogniu jeszcze około 5 minut po czym dodać jajka, chińską przyprawę i czosnek.
    Gotować na małym ogniu pod przykryciem około 1 godzinę.

    Przepis nadesłany na Super Konkurs Pychotki przez Sylwia Kołodziejczyk

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *