Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Skrzydełka w sosie śmietankowo-koperkowym

Składniki:

  • 10 skrzydełek,
  • ziołowa przyprawa do drobiu,
  • 1 kostka rosołowa,
  • 1 kubeczek słodkiej śmietany,
  • 1 duża cebula,
  • 3 duże ząbki czosnku,
  • pęczek koperku,
  • 1 łyżka mąki,
  • liść laurowy,
  • ziele angielskie,
  • sól, pieprz, czerwona papryka,
  • tłuszcz do smażenia

Sposób przyrządzenia:
Skrzydełka dokładnie czyścimy i osączamy. Następnie obsypujemy przyprawami – solą, pieprzem, papryką i czosnkiem. Odstawiamy skrzydełka w chłodne miejsce na około 2 godziny. W bardzo małej ilości wody rozpuszczamy kostkę rosołową. Po 2 godzinach na rozgrzanym tłuszczu obsmażamy skrzydełka (na dużej patelni) na złoty kolor. Kiedy kolor zostanie osiągnięty zalewamy skrzydełka rozpuszczonym bulionem. Na drugiej patelni należy zeszklić cebulkę. Zmniejszamy gaz pod skrzydełkami do bardzo małego i delikatnego płomyczka. Kiedy cebula się zeszkli wrzucamy ją do skrzydełek. Dodajemy 3-4 ziarenka ziela angielskiego i liść laurowy. Dusimy skrzydełka pod przykryciem około 30-40 minut. W kubku rozprowadzamy łyżkę mąki w śmietanie i dodajemy koperek. Kiedy skrzydełka są już bardzo miękkie zalewamy je śmietaną z mąką i koperkiem, jeszcze przez chwilę dusimy pod przykryciem, ale na bardzo małym ogniu.
Podajemy z ryżem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *