Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Skrzydełka babci Stasi

Składniki:

  • 1 kg. skrzydełek z kurczaka
  • 2 łyżki soli morskiej
  • 2 łyżki pieprzu kolorowego w ziarenkach
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • 4 ząbki czosnku
  • oliwa

Przygotowanie:
Skrzydełka oczyścić i osuszyć. Do moździerza wrzucamy wszystkie przyprawy, obrany czosnek i rozcieramy na pastę. Dodajemy sok z cytryny i oliwę. Mieszankę wlewamy do foliowego worka, wrzucamy skrzydełka i mieszamy. Odkładamy do lodówki na 2 godziny. Zamarynowane skrzydła wyjmujemy z woreczka i układamy na blaszce wyłożonej folia aluminiową. Pieczemy 60 minut w temp. 220 stopni.

Przepis na konkurs Godin nadesłany przez Marzen Gad
 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *