Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sałatka „Cztery pory roku”

Składniki

  • 4 marchewki
  • puszka groszku
  • puszka kukurydzy
  • 2 ogórki kiszone
  • jabłko
  • 3 młode ziemniaczki
  • 4 łyżki majonezu
  • łyżka musztardy

     Sposób przygotowania:
    Ziemniaki ugotować, ale nie doprowadzić do rozpadnięcia na części. Pokroić w drobną kostkę. Jajka posiekać w gruba kostkę. Ogórki i marchewkę ugotowaną również pokroić w kostkę. wrzucić do miski. Wrzucić kukurydzę i groszek. Dodać 4 łyżki majonezu i łyżkę musztardę. Doprawić solą i pieprzem. Włożyć do lodówki. Podawać z kanapkami z wędliną lub serem żółtym.

    Przepis na konkurs Godin nadesłany przez m258

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *