Skład:
- 40dkg chleba białego
- 2 łyżeczki słodkiej papryki
- 10dkg wędzonego boczku
- pół papryczki pepperoni
- 2 ząbki czosnku
- 1 czerwona papryka
- 20dkg żółtego sera
Sposób przyrządzenia:
Chleb pokroić w kostkę 3×3 cm. Wsypać go do miski i posypać papryką w proszku- wymieszać. Bekon pokroić w drobniutka kosteczkę i wysmażyć go na patelni lub w rondlu. Pepperoni bez pestek drobniutko posiekać i wrzucić do bekonu. Czosnek obrać, zmiażdżyć i wrzucić do bekonu i pepperoni. Potem chleb wrzucić na patelnię i zesmażyć na złoty kolor z bekonem, czosnkiem i papryką. Paprykę czerwoną pokroić na kawałki 2×2 cm. Ser w kostkę jak chleb. nabijać na wykałaczki w kolejności: chleb, papryka, ser.