Składniki:
- 35 dag gotowanych krewetek
- puszka ananasa
- 2 szkl. liści szpinaku
- 16 szpilek
- 1-2 łyżki sosu teriyaki
- pieprz
Składniki:
Składniki: 15 dag żółtego sera słoiczek marynowanych pieczarek słoiczek oliwek Sposób wykonania: Żółty ser pokroić w kostkę. Pieczarki odsączyć z zalewy, mniejsze pozostawić w całość, większe przekroić na połówki. Oliwki również odsączyć z zalewy. Następnie nabijać na wykałaczki na przemian, ser, oliwki i pieczarki.
Składniki: 3 parówki kawałek żółtego sera ½ słoiczka oliwek papryka konserwowa Sposób wykonania: Parówki, żółty ser oraz paprykę pokroić w kostkę. Następnie nabijać na przemian na wykałaczki, żółty ser, oliwkę, paprykę i parówkę i tak do skończenia składników.
Składniki: op śliwek suszonych kawałek żółtego sera ½ słoika papryki konserwowej garść łuskanych orzechów włoskich Sposób wykonania; Śliwki przekroić na połówki usuwając pestki. W otwór po pestce wbić połówki orzechów. Następnie ser pokroić w kostkę, paprykę w kwadraty. Nabijać na przemian na wykałaczki, śliwkę, ser i paprykę i ponownie śliwkę.
Składniki: 5 cienkich korek razowego chleba ogórek surowy pęczek rzodkiewki masło sól pieprz Sposób wykonania: Z kromek chleba kieliszkiem wyciąć krążki. Następnie obranego ogórka i umytą rzodkiewkę pokroić w plastry i oprószyć je solą oraz pieprzem. Przełożyć je na sito aby obciekły z nadmiaru soku. Wówczas nakładać na przemian na wykałaczki krążki chleba posmarowane masłem,…