Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Ser Emmentaler zapieczony w cieście

Składniki:


  • 2 płaty / po 75 g/ mrożonego ciasta francuskiego
  • 175 g botwiny
  • 1 mała cebula
  • 1 łyżka oliwy
  • sól, pieprz
  • 1 łyżeczka soku z cytryny
  • 150 g sera ementaler
  • 2 dzwonka / po 110 g/ łososia
  • 1 jajko
  • 1 łyżka bitej śmietany
  • 1 łyżka panierki
  • według uznania sałata, pomidory koktajlowe, cytryna i natka pietruszki
  • papier do pieczenia


Przygotowanie:
Płaty ciasta francuskiego ułożyć obok siebie i w pokojowej temperaturze czekać ok. 20 minut, aż się rozmrożą. W międzyczasie botwinę oczyścić, umyć i pokroić w plasterki. Obrać cebulę i bardzo drobno posiekać. Rozgrzać olej na patelni, zeszklić kosteczki cebuli. Dodać botwinę i smażyć mieszając ok. 3 minuty. Doprawić solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Odstawić do ostygnięcia.
Rozdrobnić ser. Dodać do botwiny.
Rybę umyć, wytrzeć do sucha papierem kuchennym i posypać solą i pieprzem. Ubić białko widelcem. Żółtko roztrzepać ze śmietaną.
Płaty ciasta francuskiego jedno po drugim rozwałkować podsypując mąką na prostokąt / ok.22×12 cm/. Brzegi posmarować białkiem, połowę każdego płata posypać panierką. Na posypane miejsce położyć kawałek łososia i obłożyć go botwiną z serem. Złożyć jedno i drugie ciasto na pół, brzegi ciasta ugnieść widelcem i przełożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. W nagrzanym piekarniku o temperaturze 200 stopni piec 20-25 minut. 5 minut przed końcem posmarować ciasto roztrzepanym jajkiem ze śmietaną.
Udekorować na talerzu według upodobania liśćmi sałaty, pomidorkami koktajlowymi, plasterkami cytryny i natką pietruszki.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *