Składniki: 2 płaty / po 75 g/ mrożonego ciasta francuskiego 175 g botwiny 1 mała cebula 1 łyżka oliwy sól, pieprz 1 łyżeczka soku z cytryny 150 g sera ementaler 2 dzwonka / po 110 g/ łososia 1 jajko 1 łyżka bitej śmietany 1 łyżka panierki według uznania sałata, pomidory koktajlowe, cytryna i natka pietruszki…
Tag: w cieście francuskim
Cielęcina
Ragout z cielęciny
by marek • • 0 Comments
Z francuskiego ciasta zrobić rant, a na wierzch na przykrycie i ubranie zrobić drobne ósemki. Kawałek pozostałej pieczeni cielęcej pokrajać w kostkę, ugotować pół główki cielęcej, ze skórką, tak samo ozorek i móżdżek i pokrajać w paski. Osobno ugotować na wiosnę trochę pokrajanych szparagów, jeśli w innej porze to kalafior podzielony na cząstki i kilka…