Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tarta z serem ementaler

 

Składniki:

  • 1 opakowanie francuskiego ciasta
  • 25 g masła
  • 1 duża cebula pokrojona w cienkie talarki
  • 4 plasterki boczku
  • 3 jajka
  • 300 ml śmietany
  • 90 g startego sera ementaler
  • starta gałka muszkatołowa, sól, pieprz

Przygotowanie:
Formę do pieczenia wyłożyć francuskim ciastem. Ciasto przycisnąć dobrze do brzegów formy. Spód ciasta nakłuć widelcem kilka razy. Rozgrzać piekarnik do temperatury 200 stopni C. Włożyć ciasto do piekarnika i piec 15 minut.
Przyrządzić nadzienie. Na patelni roztopić masło i smażyć cebulę oraz boczek przez 10 minut. W misce roztrzepać jajka, śmietanę lub mleko. Dodać gałkę muszkatołową, sól i pieprz. Cebulę z boczkiem ułożyć na upieczonym cieście i posypać serem. Nadzienie polać mieszaniną jajek i śmietany tak, aby nic nie wylało się poza brzeg ciasta. Włożyć tartę do piekarnika i piec 35-40 minut.
Zamiast cebuli i boczku można użyć szynki. W takim przypadku należy ubić w misce 2 jajka ze śmietaną i dodać drobno pokrojony żółty ser, plasterki szynki, gałkę muszkatołową oraz pieprz. Nadzienie wylewamy na wcześniej przygotowane ciasto i całość zapiekamy w piekarniku przez 30 minut. W przypadku tarty serowej możemy wykorzystać 3 lub 4 różne sery. Na przykład: camembert, brie, ser twardy lub kozi. Sery należy drobno pokroić i na rozgrzanej patelni zmieszać ze śmietaną i mlekiem, aż do uzyskania jednolitej, gęstej masy. Na koniec wystarczy wbić jajko, posolić i całą masę delikatnie ubić. Tak otrzymane nadzienie układamy na cieście i zapiekamy w piekarniku przez 30 minut.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *