Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Schabowe zapiekane z szynką i pieczarkami

Składniki:

    • 4 kotlety
    • 10 dag szynki
    • 30 dag pieczarek
    • 15 dag żółtego sera
    • olej
    • natka pietruszki
    • przyprawy

Sposób wykonania:

  1. Mięso oprószyć mąką, solą oraz pieprzem i usmażyć.
    Następnie pieczarki pokroić w plasterki a szynkę w kostkę po czym obsmażyć całość na rozgrzanym tłuszczu, wówczas dodać jeszcze posiekaną natkę pietruszki.
    Ułożyć na każdym kotleciki szynkę z pieczarkami, położyć jeszcze na każdym kotlecie plasterek sera.
    Trzymać na rozgrzanym ogniu pod przykryciem do momentu, aż ser się roztopi.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *