Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Czosnkowy krem

 

Składniki:

  • 1 l mleka
  • 1 l wody
  • 6 ząbków czosnku
  • 2 łyżki masła
  • 2 łyżki mąki
  • 3 jajka
  • sok z cytryny

 

 

 

Sposób wykonania:
Ząbki czosnku rozgnieść po czym zalać je wodą wymieszaną z mlekiem i doprowadzić do zagotowania.
W między czasie masło utrzeć razem z mlekiem na gładką masę wówczas dodawać powoli do zupy cały czas ubijając.
Zupę pozostawić na maleńkim ogniu.
Następnie żółtka rozbić widelcem i skropić je sokiem z cytryny po czym dodać je do zupy.
Z białkami postępujemy tak samo, również roztrzepać je z sokiem z cytryny i dodać do zupy.
Gotować jeszcze przez chwilę.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *