Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Schab pieczony Ilony

 

Składniki:

  • schab 1 kg
  • masło 3 łyżki
  • woda 1/3 szklanki
  • czosnek 2 ząbki
  • majeranek 3 łyżki
  • sól
  • pieprz
  • cebula 1/2 sztuki

 

 

Sposób przyrządzenia:
Schab należy namoczyć, następnie osuszyć. Ząbki czosnku należy pokroić w
połówki i nasmarować nimi schab, następnie obsypać do solą, pieprzem,
majerankiem i włożyć do naczynia żaroodpornego. Cebulę należy pokroić w
talarki i ułożyć na schabie. Podlać go wodą, włożyć masło. Schab należy
piec około 2 godzin w piekarniku nagrzanym do 200 stopni.

Przepis nadesłany na Super Konkurs Pychotki przez albertos

 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *