Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Saskimi z flądry

Składniki:

  • 25 dag fileta z flądry
  • 1 szalotka
  • ½ łyżeczki posiekanej papryczki jalapeno
  • 1 łyżeczka kolendry
  • 2 łyżki sosu sojowego
  • 1 łyżeczka soku z limonki
  • ½ łyżeczki oleju sezamowego

Sposób wykonania:

  1. Rybę pokroić w bardzo cienkie plasterki, które ułożyć na talerzu tak aby lekko zachodziły za siebie.
    Następnie posiekaną szalotkę zmiksować razem z papryczką, kolendrą, sosem sojowym, sokiem z limonki oraz olejem sezamowym po czym polać powstałym sosem na flądrę i od razu podawać.

    Przepis nadesłany na konkurs "Znak Makłowicza" przez Lidia

     

     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *