Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Ostrygi w chrzanowej śmietanie

Składniki:

  • 12 ostryg na polówce muszli
  • gruboziarnista sól
  • ¼ szkl. śmietany
  • 1 łyżeczka chrzanu
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:

  1. Sól wyspać na dno naczynia żaroodpornego po czym ułożyć na niej ostrygi.
    Następnie śmietanę ubić na sztywno, wówczas doprawić ja do smaku solą oraz pieprzem po czym dodać chrzan i dokładnie wymieszać.
    Na każdej ostrydze rozłożyć po kopiastej łyżce śmietany i grillować w rozgrzanym piekarniku ok. 2-3 minut do momentu aż śmietana zbrązowieje.

    Przepis nadesłany na konkurs "Znak Makłowicza" przez Bogasa

     

     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *