Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sałatkowe rozmaitości

Składniki:

  • kilka liści sałaty lodowej
  • kilka liści sałaty masłowej
  • 2 szklanki roszponki
  • kilka liści czerwonej sałaty
  • 1 średnia biała cebula
  • 1 duża czerwona cebula
  • 10 plasterków wędzonej szynki
  • oliwa z oliwek
  • 2 jajka ugotowane na twardo
  • sól, pieprz do smaku
  • sok z cytryny

    Sposób przyrządzenia:
    Sałatę opłukać, osączyć na papierowym ręczniku, porwać na kawałki. Cebulę obrać i pokroić w pół plasterki. Sok z cytryny wymieszać z oliwą z oliwek, solą i pieprzem. Sałatę połączyć z cebulką i polać przygotowanym sosem. Dodać ugotowane i pokrojone w ósemki jajka i pokrojone w paseczki plasterki wędzonej szynki.

    Przepis na konkurs Godin nadesłany przez Iwona Podgórna

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *