Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Pasztet Marka

 

Składniki:

  • mały kurczak
  • karkówka ( lub inne) 0,5 kg
  • 3 cebule
  • 2 nieduże marchewki
  • nieduży seler lub pietruszka
  • pół pora
  • wątróbka drobiowa – 1/5 wagi mięs
  • suszone grzybki 5 dag
  • 2 czerstwe bułki
  • 4 jajka
  • 1 gałka muszkatołowa (nie mielona)
  • ziele angielskie
  • owoc jałowca
  • liść laurowy
  • pieprz, sól
  • smalec
  • tarta bułka

 

 

Sposób wykonania:

  1. Mięsa, 2 cebule, warzywa, grzybki, ziele, pieprz ziarnisty i liść laurowy włożyć do garnka, dolać trochę wody i dusić pod przykryciem do miękkości. Wyłożyć mięso (wywar zachować) i zmielić go w maszynce razem z warzywami i grzybami. Wątróbkę sparzyć wrzątkiem lub przez chwilę zagotować i gorącą zmielić (nie powstaną wtedy grudy). Czerstwe bułki namoczyć w sosie pozostałym po duszeniu. Następnie zmielone mięso i wątróbkę oraz namoczone bułki jeszcze dwukrotnie przepuścić przez maszynkę. Do tak uzyskanej masy dodać jajka, startą gałkę muszkatołową, startą jedną cebulę oraz sól i pieprz do smaku. Dobrze wyrobić. Konsystencja tak uzyskanej masy powinna być rzadsza niż na sznycle. W razie potrzeby należy dolać wodę.
    Formę do pieczenia wysmarować smalcem i posypać tartą bułką. Wyłożyć formę masą, na wierzch kładąc trochę smalcu. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 st. przez ok. pół godziny.

     

    Przepis na konkurs Godin nadesłany przez Marek Franus

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *