Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sałatka żydowska

Składniki:

  • 3 duże pomidory
  • 3 średnie ogórki (duże bywają wodniste)
  • mieszanka sałat (rukola, lodowa…)
  • 5 rzodkiewek
  • 1 papryka
  • sok z ½ cytryny
  • 5 łyżek oliwy
  • sól, pieprz


Sposób przyrządzenia:

Składniki sałatki umyć i osuszyć. Ogórki i pomidory pokroić drobno. Sałatę rozdrobnić palcami lub pokroić używając noża ceramicznego.  Oczyścić i pokroić cebulę, rzodkiewkę i paprykę. Wszystkie składniki wymieszać, dodać oliwę zmiksowaną z sokiem cytryny i przyprawami, ponownie wymieszać i podawać. Polecam, pychota.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *