Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Aromatyczny kurczak duszony w winie

Składniki:

  • 1 kurczak podzielony nas 8 części
  • 10 drobno posiekanych ząbków czosnku
  • kilka listków mięty
  • sok z 3 cytryn
  • 3 łyżki oliwy
  • ½ szklanki wina
  • 2/3 szklanki bulionu drobiowego
  • ¼ szklanki wyprażonych posiekanych migdałów


Sposób przyrządzenia:

Kurczaka wymieszać z czosnkiem, częścią mięty, sokiem z cytryny, 1 łyżką oliwy, solą i pieprzem, odstawić przykrytego na 24 lub 48 godzin do lodówki. Obsączyć, zachować marynatę. Na dużej patelni podgrzać pozostałe 2 łyżki oliwy, dodać udka, skrzydełka smażyć powoli przez 25 minut, dodać piersi i smażyć razem kolejne 15 minut. Porcje kurczaka wyłożyć na talerz. Do patelni wlać wino, gotować aż objętość sosu zmniejszy się o połowę, dodać bulion i marynatę, gotując zredukować sos do objętości ½ szklanki. Skorygować smak sosu przyprawami, dodać usmażonego wcześniej kurczaka, pozostałą miętę i migdały, dusić razem 5 minut. Polecam, pychota.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *