Składniki:
- 6 ziemniaków ugotowanych
- 3 jajka ugotowane
- 3 dymki
- 1 szkl. wędzonego pstrąga
- 1 szkl. pomidorów pokrojonych na ćwiartki
- 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
- sól
- pieprz
Sos:
- 4 łyżki oleju
- 1 łyżka soku z cytryny
- 1 łyżka sosu Worcester
- 1 łyżeczka musztardy
Sposób wykonania:
- Do rondelka wlać ¼ szkl. wody.
Dodać musztardę, sok z cytryny, olej oraz sos Worcester.
Doprawić do smaku solą oraz pieprzem i doprowadzić do zagotowania.
Następnie zdjąć z ognia i odstawić do ostygnięcia.
Ziemniaki pokroić na plastry, dodać do nich posiekaną dymkę, jajka pokrojone w dużą kostkę, pomidory pokrojone w ćwiartki, paprykę pokrojoną w kostkę oraz rybę.
Całość dokładnie wymieszać i polać sosem.
Wstawić do lodówki pod przykryciem na 30 minut.
Przed podaniem posypać posiekaną natką pietruszki.