Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sałatka ziemniaczana Ilony

Składniki:

  • ziemniaki 1 kg
  • rosół 1/2 szklanki
  • olej 3 łyżki
  • ocet winny 4 łyżki
  • sól
  • pieprz
  • cukier
  • musztarda 1 łyżka

    Sposób przyrządzenia:
    Ziemniaki należy umyć, następnie gotować w mundurkach w osolonej wodzie
    przez 30 minut, odcedzić, osuszyć i obrać ze skórki, odłożyć do
    wystygnięcia. Pokroić ziemniaki w cienkie plasterki, polać gorącym
    rosołem. Przygotować sos: olej należy wymieszać z octem, solą, pieprzem,
    cukrem i musztardą, polać nim ziemniaki i odstawić na około 1 godzinę w
    chłodne miejsce.

    Przepis nadesłany na Super Konkurs Pychotki przez albertos

     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *