Składniki:
• 10 średnich ziemniaków
• 1/2 zielonej papryki, pokrojona w cienkie paseczki
• 1 zielonej papryki, pokrojona w cienkie paseczki
• 1-2 selery naciowe cienko pokrojone
• 1/2 szklanki oliwy z oliwek
• 3 posiekane dymki
• 1 łyżeczka papryki
• 1 łyżeczka bazylii
• 1 łyżeczka soli
• 1 łyżeczka oregano
• 1 łyżeczka pudru czosnkowego albo 2-3 ząbki zmiażdżonego
Sposób przyrządzenia:
Ziemniaki obrać, pokroić w kostkę i ugotować. Wykorzystać dopiero następnego dnia. Pomieszać z pokrojonymi warzywami. W miseczce wymieszać dokładnie oliwę, przyprawy i zioła. Polać po ziemniakach i delikatnie wymieszać.. Przechowywać w lodówce, podawać na stół wyjęte prosto z niej.
Przepis została nadesłany na Drugą Edycję Konkursu Pychotki przez (mudzia)