Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sałatka ze szparagów i ziemniaków

Składniki:

  • 1 kg młodych szparagów
  • 1/2 kg młodych kartofli
  • 1 zielona sałata

    Sos:

  • 3 łyżki majonezu
  • 3 łyżki śmietany
  • sól
  • pieprz

    Sposób wykonania:

    Ziemniaki zalać osolonym wrzątkiem po czym je odcedzić i pokroić w kostkę.
    Następnie zdrewniałe końce obciąć a łodyżki związać razem nitką i gotować stawiając pionowo w garnku około 20 minut.
    Po tym czasie odcedzić, pokroić na mniejsze kawałki i dodać do ziemniaków.
    Natomiast majonez wymieszać ze śmietaną, doprawić do smaku solą oraz pieprzem i polać sałatkę.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *