Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sałatka ze śledzi, brzoskwini i czerwonej cebulki

Składniki:

  • 2 filety śledziowe
  • 1 czerwona cebula
  • 1 brzoskwinia
  • 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
  • łyżka soku z cytryny
  • 1,5 łyżki oliwy z pestek winogron
  • szczypta cukru
  • 3-4 cienkie plasterki cytryny
  • sól
  • pieprz

    Sposób wykonania:
    Filety śledziowe pokroić w kostkę i skropić je sokiem z cytryny oraz oprószyć solą.
    Następnie obrać i posiekać cebulę, lekko oprószyć solą i skropić olejem , dodać do śledzi.
    Brzoskwinie sparzyć wrzątkiem, obrać i pokroić w słupki, które skropić sokiem z cytryny oraz posypać cukrem, dodać do śledzi i cebulki.
    Posypać całość posiekaną natką pietruszki i polać olejem.
    Delikatnie przemieszać i schłodzić w lodówce.
    Przed podaniem udekorować plasterkami cytryny.

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *