Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sałatka z ziemniaków, jajka i rzodkiewki

 

Składniki:

  • 5 dag sera twardego
  • pęczek rzodkiewek
  • 3 ugotowane ziemniaki
  • pęczek cebuli dymki
  • 2 jajka
  • sól
  • pieprz
  • 3 łyżki oleju
  • łyżeczka musztardy
  • kilka liści zielonej sałaty

Sposób wykonania:

  1. Sałatę porwać na mniejsze kawałki.
    Natomiast rzodkiewki pokroić w plasterki, ziemniaki w kostkę a dymkę posiekać.
    Wszystkie składniki połączyć ze sobą.
    Następnie ser oraz jajka ugotowane na twardo zetrzeć na tarce o grubych oczkach i dodać je do sałatki.
    Polać całość olejem wymieszanym z musztardą i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.

Liczba porcji: 4

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *