Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kalafior z soserm serowym z pierkanika

 

Składniki:

  • 9 dag sera
  • 1 ugotowany  kalafior
  • 280 ml mleka
  • 4 dag mąki
  • 2,5 dag margaryny

Sposób wykonania:

  1. Margarynę roztopić na rozgrzanej patelni, wówczas dodać do niej mąkę i cały czas mieszając przesmażyć.
    Następnie zdjąć z patelnie z ognia i nie przerywając mieszania wlewać powoli mleko.
    Gdy składniki się połączą, ponownie postawić na ogniu  o doprowadzić do wrzenia.
    Wówczas dodać ser a następnie sól i pieprz do smaku.
    Na koniec kalafiora podzielić na różyczki, które przełożyć do naczynia żaroodpornego.
    Zalać je serowym sosem i zapiekać w rozgrzanym piekarniku.

Liczba porcji:3

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *