Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Surówka ogórkowa z koperkiem i miętą

 

Składniki:

  •  2 ogórki
  • łyżeczka posiekanego koperku
  •  łyżeczka posiekanej mięty
  •  2 ząbki czosnku
  • ½ łyżeczki soli
  • 2 łyżki oleju
  • łyżka soku z cytryny
  • 1 szkl. jogurtu

Sposób wykonania:

  1. Obrane ogórki pokroić na plasterki.
     I odstawić aby puściły sok, wówczas odsączyć je z nadmiaru soku.
    Następnie posiekaną miętę i koperek przełożyć do jogurtu.
    Całość dokładnie wymieszać, dodając jeszcze olej.
    Doprawić do smaku solą oraz sokiem z cytryny.

Liczba porcji: 1

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *