Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sałatka z winogron i camembert z miodowym vinaigrette

Składniki:

  • 50 ml miodu
  • 50 ml octu winnego
  • 100 ml oliwy z oliwek
  • 2 łyżki soku pomarańczowego
  • 1 łyżka maku
  • ½ kg bezpestkowych winogron
  • ½ kg pokrojonych świeżych fig, moreli, śliwek lub nektarynek
  • 1 ser camembert pokrojony w wąskie cząstki
  • ½ szklanki orzechów włoskich
  • kilka porwanych liści zielonej sałaty


Sposób przyrządzenia:

W słoju wymieszać bardzo dokładnie wszystkie składniki dresingu (miód, ocet, oliwa, sok, mak). Na talerzu ułożyć sałatę na talerzu na niej ser, owoce i orzechy, a następnie skropić wszystko przygotowanym wcześniej dresingiem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *