Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sałatka z wędzonej polędwicy

Składniki:

  • 20 dag polędwicy wędzonej
  • 1 ugotowany burak
  • 1 pomarańcza
  • ¼ szkl. zielonych oliwek
  • 1 łyżka kaparów
  • 1 szalotka
  • 1 ogórek konserwowy
  • 5 łuskanych orzechów włoskich
  • sól
  • pieprz

    Sos:

  • ½ szkl. śmietany
  • 3 łyżki majonezu
  • 2 łyżki białego wina
  • 1 łyżka sosu rybnego

Sposób wykonania:

  1. Obranego buraka pokroić w słupki, pomarańcze na cząstki, polędwicę w kostkę, szalotkę posiekać, ogórka pokroić w kostkę a orzechy zemleć.
    Wszystkie składniki wymieszać ze sobą.
    Następnie śmietanę delikatnie ubić z majonezem, winem oraz sosem rybnym i polać sałatkę.
    Całość lekko przemieszać.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *