Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sałatka z tuńczykiem i penne

Składniki:

  • 1/2 puszki tuńczyka
  • 60 g makaronu penne
  • 5 dużych liści sałaty zielonej
  • 1 duży pomidor
  • 1 łyżka stołowa octu
  • 1 łyżka stołowa oliwy z oliwek
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:

  1. Umytą sałatę porwać na małe kawałki. Pomidora pokroić w kostkę i ułożyć na sałacie. Następnie rozdrabniamy tuńczyka widelcem i dodajemy do sałatki.
    Na samą górę kładziemy ugotowany makaron penne.
    Skropić oliwą oraz octem. Całość mieszamy i przyprawiamy do smaku sola i pieprzem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *