Oto sałatka z tuńczyka wysmienita jako przystawka
Składniki :
- 2 puszki tuńczyka w oleju
- 2 małe majonezy
- 40 dag sera żółtego(najlepiej mocno słony)
- 3 ogórki kiszone
- 2 łyżki musztardy
- 7 jaj
Sposób przyrządzenia:
Składniki układamy warstwami, nie mieszamy ich ze sobą. 1-wsza warstwa: utarte na tarce o najwiekszych oczkach białka z jaj 2-ga warstwa: połowa startego na tarce sera żółtego 3-jeden majonez 4-odsaczony i rozdrobnony tuńczyk(całośc) 5-pokrojone w kostke ogorki wymieszane z musztardą 6-pozostały starty na tarce ser żółty 7- majonez 8-drobno pokruszone żółtka z jaj Po przygotowaniu wstawic do lodowki i po kilku godzinach gotowa do spozycia.Jak sie raz sprobuje to nigdy wiecej nie mozna sie jej oprzec.
2 comments for “Sałatka z tuńczyka warstwowa”