Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sałatka z tuńczyka, kukurydzy i groszku

Składniki:

  • 1 puszka tuńczyka
  • 1 puszka kukurydzy
  • 1 puszka groszku
  • 4 ogórki konserwowe
  • 4 kawałki papryki
  • 8 jajek przepiórczych
  • 2 łyżki majonezu
  • 100 g żółtego sera
  • sól
  • pieprz

    Sposób wykonania:

    Tuńczyka pokroić na mniejsze kawałki, kukurydze oraz groszek odsączyć z zalewy, ogórki pokroić w plasterki a paprykę w kostkę.
    Ugotowane jajka przekroić na połówki a ser zetrzeć na tarce.
    Wszystkie składniki dokładnie wymieszać ze sobą.
    Doprawić do smaku solą oraz pieprzem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *