Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sałatka z tuńczyka i brukselki

Składniki:

  • 40 dag brukselki
  • 10 dag tuńczyka w oleju
  • natka pietruszki

    Sos:

  • 1 żółtko
  • sok z 1 cytryny
  • ½ szkl. oleju
  • 1 łyżka musztardy
  • 1 łyżeczka pasty sardelowej
  • sól
  • pieprz

    Sposób wykonania;
    Tuńczyka rozdrobnić widelcem, natkę pietruszki posiekać a brukselkę ugotować w osolonej wodzie.
    Po ugotowaniu wymieszać ją z tuńczykiem i natką pietruszki.
    Następnie żółtko rozetrzeć z sokiem z cytryny, olejem, musztarda oraz pastą sardelową.
    Doprawić do smaku solą oraz pieprzem i polać sałatkę.

     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *