Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sałatka z pieczonych szalotek

Składniki:

  • 3 bukiety jarmużu
  • 10 szkl. szalotek
  • ½ szkl. oliwy z oliwek
  • 2 łyżki octy balsamicznego
  • sól
  • pieprz

    Sposób wykonania:

    1. Obrane szalotki włożyć w całość do oliwy po czym ułożyć je na blasze, wstawić do piekarnika rozgrzanego do 190stipni i piec ok. 20minutu po czym je wyjąć i przekroić na pół.
      W między czasie 7,5 l wody zagotować po czym wrzucić jarmuż i gotować ok. 1 minutę., wyjąć i odstawić do ostygnięcia.
      Przed podaniem szalotki ułożyć na sodoku półmisku, obok rozłożyć jarmuż i skropić całość oliwą, octem i oprószyć solą oraz pieprzem.

      Przepis nadesłany na konkurs "Znak Makłowicza" przez Dorotę

       

       

       

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *