Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sałatka z pieczarek, szynki i ogórka

Składniki:

  • torebka ryżu
  • 400 g pieczarek
  • świeży ogórek
  • 2 cebule
  • 200 g szynki
  • 3  łyżki octu winnego
  • 7 łyżek oliwy
  • sól
  • pieprz
  • szczypta cukru
  • świeże lub suszone zioła – szczypiorek, estragon, bazylia

    Sposób wykonania:

    Ryz gotować według opisu na opakowaniu.
    W między czasie oczyszczone pieczarki pokroić w plasterki, ogórka w kostkę, cebulę posiekać a szynkę pokroić w paseczki.
    Wszystkie składniki wymieszać dodając odcedzony ryż.
    Następnie ocet wymiesza z oliwa oraz posiekanymi ziołami.
    Doprawić do smaku solą, pieprzem oraz cukrem i sosem polać sałatkę.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *